Συχνές Ερωτήσεις

Οι παγκόσμιες πωλήσεις έχουν πλέον ξεπεράσει τις 300.000 μονάδες.

Αμέσως! Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθούν οι μονάδες, η απόδοση του κτιρίου και του συστήματος HVAC θα αρχίσει να βελτιώνεται, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητές τους μόλις επιτευχθεί η εξισορρόπηση (εντός 48 ωρών ανάλογα με το μέγεθος του κτιρίου).

Οι μονάδες Airius είναι εξαιρετικά αποδοτικές καταναλώνοντας ένα μικρό ηλεκτρικό φορτίο. Χρησιμοποιούν λιγότερο από το 5% της ισχύος ορισμένων από τους ανταγωνιστικούς ανεμιστήρες αποστρωμάτωσης τύπου κουτιού. Τα παρακάτω στοιχεία είναι το ετήσιο κόστος λειτουργίας με βάση τις μονάδες που λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, με ηλεκτρικό κόστος 22 πένες ανά kWh.

Destratification Fan FAQ Running Costs

Η εξοικονόμηση κυμαίνεται σε μεγάλο βαθμό από κτίριο σε κτίριο με μέση εξοικονόμηση 30 – 50%. Με περισσότερες από 100.000 μονάδες που πωλήθηκαν, είχαμε αναφέρει εξοικονόμηση που κυμαίνεται από 20% έως 66%. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως:

Ύψος οροφής:

Όσο υψηλότερο είναι το ανώτατο όριο τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εξοικονόμησης για το ακίνητό σας. Αυτό οφείλεται σε μεγαλύτερο ποσοστό στην υπερθέρμανση της περιοχής, οδηγώντας σε υψηλότερα επίπεδα διαστρωμάτωσης και με τη σειρά του σε απώλεια θερμότητας. Οι μονάδες Airius εξαλείφουν αυτή τη διαστρωμάτωση, ελαχιστοποιώντας την απώλεια θερμότητας των κτιρίων.

Μόνωση:

Ένα καλά μονωμένο κτίριο θα συγκεντρώσει τη μέγιστη ποσότητα θερμότητας σε επίπεδο οροφής οδηγώντας σε υψηλά επίπεδα τη διαστρωμάτωση. Στη συνέχεια, οι μονάδες Airius εξισώνουν τη θερμοκρασία επιτυγχάνοντας τυπική εξοικονόμηση 30 – 40% (αναλόγως με άλλους παράγοντες).

Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο μόνωσης τόσο υψηλότερη είναι η εξοικονόμηση. Αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στην απώλεια θερμότητας, που διαφεύγει κυρίως μέσω της οροφής. Οι μονάδες Airius δεσμεύουν και επανακυκλοφορούν τη θερμότητα πριν προλάβει να ξεφύγει.

Επίτευξη θερμοκρασίας:

Εάν το σημείο ρύθμισης του θερμοστάτη επιτυγχάνεται στο επίπεδο του εδάφους, τότε η εξοικονόμηση θα είναι υψηλότερη. Εάν όχι, τότε οι μονάδες Airius θα μειώσουν τις απαιτήσεις θέρμανσης ενός κτιρίου.

Η διαφορά είναι ότι εάν το σημείο ρύθμισης του θερμοστάτη δεν επιτευχθεί, τότε το πρώτο μέρος της μείωσης του θερμικού φορτίου θα χρησιμοποιηθεί για να φτάσει στο σημείο ρύθμισης του θερμοστάτη πριν επιτευχθεί εξοικονόμηση.

Θερμότητα διεργασίας / Θερμότητα περιβάλλοντος:

Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο θερμότητας της διαδικασίας, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εξοικονόμησης. Η θερμότητα διεργασίας είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για κάθε θερμότητα που παράγεται με εσωτερική διεργασία εκτός από το σύστημα HVAC. Αυτή η θερμότητα διεργασίας μπορεί να παραχθεί από οτιδήποτε, από εργοστασιακά μηχανήματα, κινητήρες και φούρνους, έως εξοπλισμό υπολογιστών, φωτισμό και ακόμη και θερμότητα σώματος.

Θα χρησιμοποιηθεί επίσης η θερμότητα του περιβάλλοντος από το φως του ήλιου, ακόμη και το χειμώνα που έρχεται από φεγγίτες, θερμαινόμενα χαλύβδινα πάνελ οροφής και παράθυρα.

Αυτή η διαδικασία / θερμότητα περιβάλλοντος ανεβαίνει στο χώρο της οροφής, θα δεσμευτεί και θα επανακυκλοφορήσει περαιτέρω μειώνοντας τη ζήτηση στο σύστημα θέρμανσης.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι μονάδες Airius για τη μείωση του κόστους ψύξης είναι ελαφρώς διαφορετικός από τη θέρμανση. Συνήθως σε ψυχρούς χώρους, οι άνθρωποι κοντά στην έξοδο ψύξης αισθάνονται πιο πολύ το κρύο ενώ εκείνοι που απέχουν περισσότερο από λίγα μέτρα είναι πιο ζεστοί. Οι άνθρωποι από τα παράθυρα μπορούν επίσης να ζεσταθούν πολύ λόγω ηλιακού φωτός και ούτω καθεξής.

Οι μονάδες Airius βοηθούν εξισώνοντας τη θερμοκρασία και διασφαλίζοντας ότι όλοι επωφελούνται από την ψύξη το συντομότερο δυνατό. Βοηθά επίσης τον ψυχρό αέρα να φτάσει πιο γρήγορα στα σημεία ρύθμισης του θερμοστάτη.

Το σύστημα Airius διασφαλίζει επίσης ότι ο αέρας στο κτίριο κινείται πολύ αργά. Αυτή η απαλή κίνηση του αέρα στο δέρμα δημιουργεί χαμηλότερη αντιληπτή θερμοκρασία (εξατμιστική ψύξη), επιτρέποντάς σας να αυξήσετε τον θερμοστάτη σας μεταξύ 2 και 4 °C.

Αυτό μαζί με την ισοσταθμισμένη θερμοκρασία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το κόστος ψύξης κατά 20% έως 100%. Αυτό οφείλεται στη χαμηλή απαίτηση ψύξης στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Χρειάζεται μόνο να μειώσετε ελαφρώς το φορτίο ψύξης για να κάνετε τεράστια εξοικονόμηση.

Μαρτυρίες ψύξης:

 Bowlplex PLC

«Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι με τα αποτελέσματα που πέτυχαν οι ανεμιστήρες της Airius στο κέντρο μπόουλινγκ στο Nantgarw στη Νότια Ουαλία. Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό έχει βελτιωθεί σημαντικά μειώνοντας τα παράπονα του προσωπικού και των πελατών κατά 90%.

Μας επέτρεψαν επίσης να αυξήσουμε τους θερμοστάτες μας από 19°C σε 23,5°c με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση άνω του 70% στο κόστος ψύξης μας! Το σύστημα Airius έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες μας και θα είναι στάνταρ εξοπλισμός και για τα 18 κέντρα μπόουλινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μπεν Κάρνε – Διευθυντής Ενέργειας

Tiso LTD

“Το σύστημα Airius εγκαταστάθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ το σύστημα AC έκλεισε για συντήρηση και ήμασταν ευτυχείς που βρήκαμε το περιβάλλον τώρα άνετο χωρίς να λειτουργεί το AC. Αυτό οδήγησε έτσι στον παροπλισμό ολόκληρου του συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος με σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Τώρα θεωρούμε τα συστήματα αποστρωματοποίησης ως βασικό μέρος των κατασκευών μας»

Ιάιν Κάλντερ – Διευθυντής Ακινήτων

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το βέλτιστο ύψος τοποθέτησης είναι 20 – 100 cm (ανάλογα με το μοντέλο) κάτω από την οροφή, αλλά οι μονάδες μπορούν να βιδωθούν απευθείας στην οροφή χωρίς να εμποδίζεται η ροή του αέρα.

Ο μόνος λόγος που δεν το συνιστούμε ως πρότυπο είναι επειδή με την πάροδο του χρόνου τα σημάδια σκόνης θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην οροφή.

Εάν το κτίριο έχει ελάχιστη ή καθόλου μόνωση, όπως μια ενιαία οροφή από λεπτό ελενίτ, είναι καλύτερο να κρεμάσετε τη μονάδα 120 – 300 cm (ανάλογα με το μοντέλο) κάτω από την οροφή. Αυτό εμποδίζει τις μονάδες να αντλούν κρύο αέρα από την επιφάνεια. Όσο πιο ισχυρή είναι η μονάδα, τόσο πιο μακριά πρέπει να κρεμαστεί.

Η Airius είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία αποστρωματοποίησης. Ένας συνδυασμός καινοτόμου και συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης μαζί με τη χρήση υλικών και κινητήρων υψηλής ποιότητας επιτρέπει στους ανεμιστήρες Airius να επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ απαιτούν πολύ ελάχιστη χρήση ενέργειας σε όλη τους τη γκάμα.

Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο κινείται ο αέρας χρησιμοποιώντας την πατενταρισμένη τεχνολογία πτερυγίων στάτορα Airius, δημιουργεί έως και 15 φορές περισσότερο αέρα για να κυκλοφορήσει στο χώρο. Αυτός ο τεράστιος όγκος αργής κυκλοφορίας αέρα επιτυγχάνει την πιο αποδοτική και αποτελεσματική διαθέσιμη μέθοδο αποστρωματοποίησης.

Για παράδειγμα, το μοντέλο Airius 45/PS-4 χρησιμοποιεί μόνο 42 Watt και εξισώνει τη θερμοκρασία σε κτίρια με ύψος οροφής έως και 13 μέτρα.

Άλλοι ανεμιστήρες αποστρωμάτωσης που διατίθενται στην αγορά, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θα εξισώσουν τις θερμοκρασίες στο ίδιο ύψος, χρησιμοποιούν έως και 870 Watt. Αυτό είναι πάνω από 20 φορές περισσότερη ισχύς, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε περισσότερο θόρυβο, πιο ενοχλητική αίσθηση αέρα και πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής.

Οι μονάδες Airius εξισώνουν αποτελεσματικά τη θερμοκρασία με ρυθμό ροής αέρα τόσο χαμηλό όσο το 15% άλλων ανεμιστήρων αποστρωμάτωσης.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία στάτορα σε κάθε μονάδα Airius, παράγοντας μια συμπαγή στήλη αέρα που ενθαρρύνει τεράστια επίπεδα έλξης αέρα. Ο όγκος του αέρα που κυκλοφορεί μέσω της έλξης είναι έως και 15 φορές υψηλότερος από τον όγκο που παράγεται από τη μονάδα.

Όχι, δεν χρεώνουμε για τη διεξαγωγή επιτόπιων ερευνών.

Ωστόσο, αυτό γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι έχουμε λάβει και εξετάσει όλες τις σχετικές πληροφορίες του έργου μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουμε τους στόχους σας. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, θα πραγματοποιήσουμε ευχαρίστως μια πλήρη επιτόπια έρευνα δωρεάν.

Κατόπιν αιτήματος ορισμένων πελατών, η Airius ξεκίνησε μια εσωτερική ομάδα εγκατάστασης στα τέλη του 2020. Εκτός από έναν πλήρως καταρτισμένο Διευθυντή Εγκατάστασης, προσλάβαμε τρία άλλα μέλη της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου ενός Μαθητευόμενου στο πλαίσιο ενός τριετούς προγράμματος.

Ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων, έχει μεγάλη εμπειρία και προσφέρει μια πραγματικά επαγγελματική υπηρεσία. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια πλήρη επιτόπια έρευνα εάν χρειαστεί και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση των μονάδων μας για να εξασφαλίσουμε τη βέλτιστη απόδοση.

Η Airius είναι αφοσιωμένη στην εγκατάσταση των ανεμιστήρων αποστρωματοποίησης με τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα.

Το κόστος εγκατάστασης είναι συνήθως πιο ανταγωνιστικό από τις τοπικές ανταγωνιστικές εταιρείες λόγω της κατοχής της δικής μας σειράς εξοπλισμού πρόσβασης.

Η Airius Europe Ltd είναι πλήρως διαπιστευμένη από τη NICEIC σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο αναδόχων. Χρησιμοποιώντας την εσωτερική μας ομάδα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το έργο αποστρωμάτωσης λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι πελάτες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν έναν τοπικό ή προτιμώμενο ανάδοχο. Όταν συμβαίνει αυτό, παρέχουμε πλήρη τεχνική υποστήριξη όπου απαιτείται.

Εάν μια μονάδα αποτύχει εκτός της 5ετούς περιόδου εγγύησης, μπορείτε να επιστρέψετε τη μονάδα στην Airius Greece για ανακαίνιση στο 60% της τρέχουσας τιμής λιανικής (οι ανακαινισμένες μονάδες θα είναι μηχανικά τόσο καλές όσο και οι καινούργιες και θα συνοδεύονται από πλήρη εγγύηση 5 ετών) ή απλά να αγοράσετε μια μονάδα αντικατάστασης στο 80% της τρέχουσας τιμής λιανικής.

Η διαστρωμάτωση συμβαίνει συνήθως με ρυθμό 0,5 -2ºC ανά μέτρο και οι διαφορές θερμοκρασίας έως 10 °C είναι κοινές σε ύψος 10 μέτρων. Σε ακραίες περιπτώσεις, έχουν βρεθεί διαφορές θερμοκρασίας 10°C σε ύψος 3 μέτρων.

Ο βαθμός διαστρωμάτωσης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τα δομικά υλικά, το επίπεδο μόνωσης, η δραστηριότητα στο κτίριο, τα σημεία ρύθμισης θέρμανσης/ψύξης και η εξωτερική θερμοκρασία.

Είναι λάθος να υποθέσουμε ότι εάν το επίπεδο διαστρωμάτωσης βρίσκεται στο χαμηλότερο άκρο της κλίμακας, δεν υπάρχουν ακόμα πολλά οφέλη. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως:

– Η θέρμανση είναι απενεργοποιημένη

– Η εξωτερική θερμοκρασία είναι ίδια ή πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου

– Τα επίπεδα μόνωσης είναι τόσο χαμηλά και η θερμότητα διαφεύγει πριν μπορέσει να συσσωρευτεί. Οι πιο επιτυχημένες μελέτες περιπτώσεων ήταν από κτίρια όπως αυτό (Δείτε τις μελέτες περίπτωσης Lush &Impress). Υπό κανονικές συνθήκες, το εύρος Airius θα πρέπει να εξισώνει τη θερμοκρασία εντός ζώνης 2°C από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Ναι, ωστόσο, συνιστούμε οι μονάδες να αφήνονται να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης.

Αυτό συμβαίνει επειδή μόλις απενεργοποιηθεί το σύστημα, ο θερμός αέρας αναμένεται να αυξηθεί ξανά και αφήνοντας τη θερμοκρασία σε επίπεδο οροφής, αυξάνει σημαντικά την απώλεια θερμότητας των κτιρίων σας.

Επίσης, οι μονάδες Airius στέλνουν τον αέρα στο επίπεδο του εδάφους, το οποίο στη συνέχεια καλύπτει το πάτωμα σε ύψος 4 έως 6 ίντσες. Το πάτωμα αρχίζει σταδιακά να θερμαίνεται και γίνεται θερμική συγκέντρωση.  Η θερμότητα που αποθηκεύεται στο δάπεδο απελευθερώνεται αργά κάθε φορά που η θέρμανση δεν λειτουργεί.

Αυτό ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς οι άνθρωποι τείνουν να μην θέλουν να αφήσουν έναν ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία, ειδικά όχι κατά το πέρας μιας νύχτας εάν το κτίριο δεν είναι κατειλημμένο.

Για να αποδείξουμε τα οφέλη, πραγματοποιήσαμε μια μελέτη σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων (Chemilines), όπου ήταν έντονα αντίθετοι με την λειτουργία των μονάδων  κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η εταιρεία έχανε μεταξύ 10 και 12 °C κατά τη διάρκεια μιας τυπικής χειμωνιάτικης νύχτας, όταν οι μονάδες θέρμανσης και Airius ήταν απενεργοποιημένες.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία έπρεπε να ενεργοποιήσει τη θέρμανσή τους για 2,5 έως 3 ώρες πριν φτάσει το προσωπικό για να διασφαλίσει ότι η θερμοκρασία ήταν σε άνετο επίπεδο.

Στη συνέχεια, η εταιρεία διεξήγαγε την ίδια δοκιμή με τις μονάδες Airius σε λειτουργία.  Με το σύστημα θέρμανσής τους να σβήνει ταυτόχρονα διαπίστωσαν ότι αντί να χάσουν 10 έως 12°C, έχαναν μόνο 2,5 έως 3°C!  Αυτό μείωσε τον πρωινό χρόνο προθέρμανσης από 2,5 σε 3 ώρες σε 30 έως 45 λεπτά. Ο μειωμένος χρόνος προθέρμανσης από μόνος του ισοδυναμούσε με εξοικονόμηση 20%.

Συνιστούμε να απενεργοποιήσετε τις μονάδες μόνο εάν το κτίριό σας πρόκειται να είναι μη θερμαινόμενο για περίοδο μεγαλύτερη των 24 ωρών.

Όταν ανοίξει μια μεγάλη πόρτα ρολών, θα προκύψουν μεγάλες ατμοσφαιρικές απώλειες. Οι μονάδες Airius απλώς εμποδίζουν τον εξωτερικό αέρα να διεισδύσει στο κτίριο και το πιο σημαντικό μόλις κλείσει η πόρτα, το κτίριο ανακάμπτει με πολύ ταχύτερο ρυθμό.

Ένα τέλειο παράδειγμα αυτού θα ήταν οι κρεμάστρες αεροσκαφών όπου ολόκληρος ο τοίχος ανοίγει στο κτίριο. Ακόμη και με αυτά τα υπόστεγα αεροσκαφών επιτυγχάνουν μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα εξοικονόμησης, που κυμαίνονται από 35% έως και 60%, με ελάχιστη ή καθόλου θερμότητα επεξεργασίας για να βοηθήσει.

Σε χώρους αποθήκευσης περιβάλλοντος ή θερμών προϊόντων υπάρχουν συχνά προβλήματα με τη διαστρωμάτωση και τα ζεστά και κρύα σημεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλοι χώροι του καταστήματος να μην είναι κατάλληλοι για χρήση, τα προϊόντα να πρέπει να μετεγκατασταθούν γρήγορα ή να έχουμε υψηλή σπατάλη.

Οι μονάδες Airius λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο εδώ που θα λειτουργούσαν σε οποιοδήποτε κτίριο. Διατηρούν σταθερή ίση θερμοκρασία σε όλο το χώρο από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Αυτό εξασφαλίζει ότι κάθε μέρος του χώρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση ακόμη και των πιο ευαίσθητων στη θερμοκρασία προϊόντων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Οι ψυκτικές αποθήκες έχουν το ίδιο πρόβλημα αντίστροφα. Για να φτάσετε τα υψηλότερα επίπεδα στην απαιτούμενη θερμοκρασία, αναγκάζεστε να υπερψύξετε το επίπεδο του εδάφους, το οποίο είναι μια τεράστια σπατάλη ενέργειας.  Οι μονάδες Airius θα εξισώσουν απλά και αποτελεσματικά τη θερμοκρασία διασφαλίζοντας ότι το κτίριο και το σύστημα ψύξης λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι όταν μια περιοχή θερμαίνεται χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μορφή ακτινοβόλου συστήματος θέρμανσης, δεν υπάρχει όφελος χρησιμοποιώντας ανεμιστήρες αποστρωματοποίησης.

Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Είναι αλήθεια ότι η θερμότητα που αισθάνεστε στο επίπεδο του εδάφους δεν είναι από τον αέρα γύρω σας που είναι ζεστός και η ζεστασιά που αισθάνεστε δεν προκαλεί διαστρωμάτωση.

Η διαστρωμάτωση συμβαίνει στο ύψος των ίδιων των ακτινοβόλων θερμαντήρων. Οι ακτινοβόλοι σωλήνες μπορούν να τρέξουν σε οτιδήποτε από 700 – 2200 oC, αυτό στη συνέχεια υπερθερμαίνει τον αέρα γύρω από τους σωλήνες οδηγώντας σε διαστρωμάτωση.

Όταν χρησιμοποιείτε μονάδες Airius με συστήματα θέρμανσης ακτινοβολίας, η τοποθέτηση είναι πολύ πιο κρίσιμη. Οι μονάδες ανεμιστήρα πρέπει να τοποθετούνται το πολύ 80cm ψηλότερα και 100 – 150cm στο πλάι κάθε ακτινοβόλου σωλήνα. Αυτό διασφαλίζει ότι όλη η θερμότητα δεσμεύεται και η απώλεια θερμότητας των κτιρίων διατηρείται στο ελάχιστο.