Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΝΕΣΗΣ

Η σημασία της θερμικής άνεσης

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι εργοδότες έχουν ευθύνη προς τους υπαλλήλους τους, αλλά πόσοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αυτό επεκτείνεται και στη δημιουργία ενός άνετου εσωτερικού περιβάλλοντος, χωρίς ρεύματα και ζεστά ή κρύα σημεία; Το BS EN 7730 και οι κανονισμοί για το χώρο εργασίας τονίζουν τη σημασία της διατήρησης της άνεσης του προσωπικού. Σε αυτό το άρθρο διερευνούμε τι σημαίνει αυτό σε σχέση με το εργασιακό σας περιβάλλον.

Πρώτον, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μάλλον ευαίσθητο θέμα των κανονισμών. Θα είμαστε όσο πιο σύντομοι γίνεται καθώς υπάρχουν δύο βασικά σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου:

Κανονισμοί του 1992 για το χώρο εργασίας (υγεία, ασφάλεια και ευημερία), εγκεκριμένος κώδικας  πρακτικής (ACOP), σημείο 50:

ΒΣ ΕΝ 7730:

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το BS EN 7730  και το ACOP;

Αν στέκεσαι σε κάποιου είδος ρεύματος, κρυώνεις, είσαι αντιπαραγωγικός και δυστυχισμένος. Εν συντομία, η θερμική άνεση κρατά τους ανθρώπους ευχαριστημένους. Διατηρεί τους εργαζόμενους άνετους και το πιο σημαντικό για τις επιχειρήσεις, διατηρεί το προσωπικό παραγωγικό. Διατηρεί επίσης ασφαλείς τους χώρους εργασίας. Η ιστοσελίδα της HSE αναφέρει:

Ως εργοδότης θα πρέπει να γνωρίζετε αυτούς τους κινδύνους και να βεβαιώνεστε ότι οι βαθύτεροι λόγοι αυτών των συμπεριφορών είναι κατανοητοί και λαμβάνονται υπόψη. Η αντιμετώπιση των βαθύτερων λόγων αυτών των συμπεριφορών είναι επίσης πιθανό να βελτιώσει το ηθικό και την παραγωγικότητα, καθώς και να βελτιώσει την υγεία και την ασφάλεια.

Αν και οι παραπάνω  πτυχές ασφάλειας μπορεί φαινομενικά να ισχύουν στον κατασκευαστικό κλάδο ή σε ένα πιο βιομηχανικό περιβάλλον, μια βόλτα στα περισσότερα γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αποκαλύψει ότι η θερμική άνεση κάνει μεγάλη διαφορά στην παραγωγικότητα: Η θερμική άνεση με παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Τα μέλη του προσωπικού που κάθονται κάτω από τη μονάδα κλιματισμού το καλοκαίρι θα έχουν πάντα τα στρώματα αέρα συσσωρευμένα, ενώ κρυώνουν στην έκθεση του παγωμένου αέρα, ενώ εκείνοι που βρίσκονται περιφερειακά της μονάδας κλιματισμού ιδρώνουν από τη ζέστη. Το χειμώνα, μετρήστε τον αριθμό των θερμαντήρων γραφείου που χρησιμοποιούνται όπου το προσωπικό που παραπονιέται για κρύα πόδια ή τα μέλη του προσωπικού φορούν κασκόλ ενώ κάθονται στα γραφεία τους.

Το HSE δηλώνει ότι το 80% των παρευρισκόμενων είναι ένα λογικό όριο για τον ελάχιστο αριθμό ατόμων που πρέπει να είναι θερμικά άνετοι σε ένα περιβάλλον. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι το 20% του εργατικού δυναμικού βρίσκεται σε δυσφορία και δεν εργάζεται πλήρως. Θυμηθείτε λοιπόν ότι τα περισσότερα κτίρια δεν θα φτάσουν καν σε αυτό το επίπεδο άνεσης  του 80%.

Τώρα λοιπόν που ξέρετε γιατί η θερμική άνεση είναι σημαντική, τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Επικοινωνήστε με την Airius για να μάθετε τη βραβευμένη λύση που παρέχει και πώς θα μπορούσε να ωφελήσει εσάς, και ένα μέλος της ομάδας θα χαρεί να συζητήσει την αίτησή σας.