ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΦΩΤΟΫΔΡΟΙΟΝΙΣΜΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Οι τεχνολογίες φωτοϋδροϊονισμού σκοτώνουν τους ιούς

Η πανδημία COVID-19 έχει αλλάξει τον κόσμο μας  για το άμεσο μέλλον και, παράλληλα με τους επιστήμονες  που ελπίζουμε να αναπτύξουν ένα εμβόλιο και τους  χώρους εργασίας και τα σχολεία προσαρμόζοντας τον τρόπο λειτουργίας τους για να δημιουργήσουν μια λειτουργική «νέα κανονικότητα», υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να καταπολεμήσουν τον κοροναϊό και άλλους αόρατους επιβλαβείς οργανισμούς και ρύπους.

Οι τεχνολογίες φωτοϋδροιονισμού είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένες λύσεις καθαρισμού του αέρα που βοηθούν στην πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών όπως ο κοροναϊός, εξουδετερώνοντάς  τες με οξειδωτικές ενώσεις  που δημιουργούνται όταν το υπεριώδες φως χτυπά μια αντιδραστική μεταλλική επιφάνεια.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε την τεχνολογία πίσω από το φωτοϋδροιονισμόκαι πώς μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της μόλυνσης, να σκοτώσει επικίνδυνα βακτήρια και ιούς και να μας βοηθήσει στη δημιουργία ασφαλών περιβαλλόντων για τώρα και στο μέλλον.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΩΤΟΫΔΡΟΙΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Ο υπαίθριος χώρος θεωρείται γενικά ασφαλής καθώς τυχόν επικίνδυνες ενώσεις ή παθογόνα μπορούν να διασκορπιστούν αβλαβώς στην ατμόσφαιρα, αλλά, μέσα σε κτίρια όπως σχολεία και γραφεία, η ποιότητα του αέρα πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητές μας να προσβληθούμε από επιβλαβείς λοιμώξεις.

Ο φωτοϋδροιονισμός είναι μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από έναν από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο στον καθαρισμό του αέρα, του νερού και των τροφίμων – RGF Environmental, για την εξουδετέρωση βακτηρίων, ιών, σπόρων μούχλας, επιβλαβών αερίων και ατμών και οσμών που βρίσκονται στον αέρα και στις επιφάνειες μέσα στα κτίρια.

Είναι μια λύση που χρησιμοποιεί υπεριώδες (UV) φως για να εξαλείψει αυτούς τους αόρατους κινδύνους καταστρέφοντας τυχόν ζωντανά βακτήρια ή ιούς που εκτίθενται σε αυτό, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης σε οποιονδήποτε μέσα σε αυτό το περιβάλλον.

Ο φωτοϋδροιονισμός λειτουργεί στοχεύοντας ένα υπεριώδες φως ευρέος φάσματος υψηλής έντασης σε μια ενυδατωμένη τετραπλή μεταλλική επιφάνεια που δρα ως καταλύτης. Αυτή η αντίδραση παράγει ένα πλάσμα που αποτελείται από οξειδωτικά που εξουδετερώνουν ή εξαλείφουν με ασφάλεια τυχόν βακτήρια, ιούς ή σπόρια με τα οποία έρχονται σε επαφή.

Αυτά τα ιονισμένα υδροοξείδια καταστρέφουν με ασφάλεια αυτούς τους επιβλαβείς οργανισμούς, οι οποίοι υπάρχουν πάντα στον αέρα γύρω μας και στις επιφάνειες που αγγίζουμε, είτε καταστρέφοντάς τους εντελώς, είτε καθιστώντας τους αβλαβείς, καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα την κυτταρική τους δομή.

Αυτό είναι παρόμοιο με το πλύσιμο των χεριών μας με σαπούνι και νερό που, στην περίπτωση του Coronavirus, καταστρέφει το εξωτερικό στρώμα του κυττάρου και το καθιστά αβλαβές.

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΦΩΤΟΫΔΡΟΙΟΝΙΣΜΟΥ;

Ο βασικός όρος που πρέπει να θυμόμαστε εδώ είναι τα υδροοοξείδια, καθώς αυτά παράγονται όταν συμβαίνει φωτοϋδροιονισμός. Αυτές είναι οι ίδιες χημικές ενώσεις που δημιουργούνται στον αέρα όταν το οξυγόνο συνδυάζεται με υδρατμούς  παρουσία ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.

Τα υδροοξείδια βρίσκονται στην ατμόσφαιρά της Γης πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια και έχει αποδειχθεί μέσω επιστημονικών μελετών ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Ως άνθρωποι, έχουμε έρθει σε επαφή με υδροοοξείδια από την ημέρα που γεννηθήκαμε και τα τελευταία 20 χρόνια ανάπτυξης του φωτοϋδροιονισμού, δεν έχουν καταγραφεί ποτέ προβλήματα ασφάλειας.

Όπως φυσικά συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα μπορεί να είναι επικίνδυνα. Το υπερβολικό οξυγόνο μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα οξυγόνου και ακόμη και η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να αποβεί μοιραία. Για τα υδροοξείδια, συνιστώνται ιδανικά εσωτερικά επίπεδα οπουδήποτε έως 1,0ppm (1 μέρος ανά εκατομμύριο). Οι τεχνολογίες φωτοϋδροιονισμού διατηρούν κατά μέσο όρο 0,01-0,02ppm εντός των χώρων (ανάλογα με το περιβάλλον), το οποίο βρίσκεται σε ισορροπία με τα φυσικά επίπεδα που βρίσκονται στον εξωτερικό αέρα μεταξύ 0,01-0,03pppm, τόσο καλά εντός των συνιστώμενων επιπέδων.

Λαμβάνοντας υπόψη την απειλή που θέτει τώρα ο COVID-19 για την υγεία, τις επιχειρήσεις και την εκπαίδευσή μας, είναι εύκολο να δούμε ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από την υιοθέτηση της τεχνολογίας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΦΩΤΟΫΔΡΟΙΟΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ COVID-19;

Γνωρίζουμε ότι τα παθογόνα COVID-19, καθώς και άλλοι ιοί όπως ο SARS και ο MERS μπορούν να μεταφερθούν σε επιφάνειες μέσω ανθρώπινης επαφής ή βήχα και φτερνίσματος και ότι μπορούν να ζήσουν έως και 9 ημέρες σε επιφάνειες όπως πλαστικό, μέταλλο και γυαλί.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απολυμάνουμε τις επιφάνειες στις οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να βρίσκονται, καθώς και να καθαρίσουμε τον αέρα – καθώς δοκιμές έχουν επίσης δείξει ότι μπορούν να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα πριν από την προσγείωση σε μια επιφάνεια.

Η τεχνολογία καθαρισμού αέρα με φωτοϋδροιονισμό έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε παθογόνους παράγοντες και ατμοσφαιρικούς ρύπους και έχει αποδειχθεί ότι εξαλείφει ανεπιθύμητες οσμές και πιθανώς επιβλαβείς ατμούς.

Η διαδικασία του φωτοϋδροιονισμού δημιουργεί ένα πλάσμα που αποτελείται από υδροοξείδια, υπεροξείδιο ιόντα και ιόντα ιονισμένου υδροξειδίου – όλα μέσα σε ασφαλείς συγκεντρώσεις που δεν διαφέρουν από τη συγκέντρωση αυτών των αερίων στη γενική ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια, το πλάσμα κατανέμεται με ασφάλεια σε όλο τον καθορισμένο χώρο ερχόμενο σε επαφή με πιθανούς οργανικούς ιούς και τους καταστρέφει. Η τεχνολογία επιτρέπει στο πλάσμα να εξαπλωθεί και να χτυπήσει οποιαδήποτε εκτεθειμένη επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων των δυσπρόσιτων περιοχών, καθιστώντας το εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Αυτός ο τύπος τεχνολογίας μικροβιακής επεξεργασίας PHI από το RGF έχει αναγνωριστεί από την EPA των ΗΠΑ ως αποτελεσματικός έλεγχος μετάδοσης λοιμώξεων.

ΣΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΦΩΤΟΫΔΡΟΙΟΝΙΣΜΟΥ;

Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται σε κτίρια για την απολύμανση του αέρα και των επιφανειών που μπορεί να έρθουν σε επαφή με επιβλαβή βακτήρια, ο φωτοϋδροιονισμός χρησιμοποιείται επίσης στη βιομηχανία τροφίμων για να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα που τρώμε είναι απαλλαγμένα από επικίνδυνα κύτταρα, μούχλα ή βακτήρια.

Ο φωτοϋδροιονισμός  χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στην επεξεργασία τροφίμων όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός  καθώς διεισδύει με επιτυχία στα προϊόντα και καταστρέφει τυχόν επικίνδυνα παθογόνα που υπάρχουν.

Καθώς έχει σημειωθεί τεράστια κατακραυγή για τη χημική επεξεργασία των τροφίμων για την αποφυγή μόλυνσης, οφωτοϋδροιονισμός έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος σε αυτόν τον τομέα. Η χρήση της τεχνολογίας για τη θανάτωση των μικροβίων και την πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης είναι πιο υγιεινή από τις σκληρές χημικές εναλλακτικές λύσεις.

Η χρήση του φωτοϋδροιονισμού στην αγορά τροφίμων επέτρεψε στους παραγωγούς να μειώσουν την αλλοίωση τροφών και η τεχνολογία μας προμηθεύει με ένα ανώτερο προϊόν χωρίς μικροβακτηρίδια, με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΦΩΤΟΫΔΡΟΙΟΝΙΣΜΟΣ;

Ο φωτοϋδροιονισμός είναι μια αποτελεσματική λύση υγείας και ασφάλειας για ένα ευρύ φάσμα κτιρίων, χώρων εργασίας και κατοικιών. Η τρέχουσα πανδημία έχει δείξει ότι ο ιός COVID-19 είναι μια εκθετικά αυξανόμενη και εξαιρετικά μεταδοτική απειλή που χρειάζεται επείγοντα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσής του στην κοινωνία.

Εφαρμόζοντας τον φωτοϋδροιονισμό στο γραφείο σας, επενδύετε στην υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τις άλλες στρατηγικές εξάλειψης  του COVID-19 για να ελαχιστοποιήσετε την απειλή που θέτουν αυτές οι αόρατες αλλά θανατηφόρες απειλές.

Ο φωτοϋδροιονισμός μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε σχολεία, κολέγια και άλλες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. Αυτό είναι σημαντικό επειδή τα κτίρια που έχουν μεγάλες εισροές ανθρώπων που πηγαινοέρχονται είναι χώροι μόλυνσης.

Οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, όπως τα νοσοκομεία, τα ιατρεία και οι οίκοι ευγηρίας, θα επωφεληθούν επίσης από τη χρήση τεχνολογίας φωτοϋδροιονισμού για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης του COVID-19.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ AIRIUS ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΦΩΤΟΫΔΡΟΙΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας φωτοϋδροιονισμού για την πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών και λοιμώξεων, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας καλώντας στο +30 210 5202100 ή μέσω email στο sales@airius.gr.